30 січня 2022, 07:30, Земля

Чайківський розповів, як на ринок землі в Україні вплине військова агресія Росії

Якщо Росія продовжуватиме нарощувати ескалацію воєнного конфлікту на території України, у законодавчій роботі, яка стосується ринку землі в України, потрібно буде змінити строки, передбачені для залучення до ринку юридичних осіб. Про це заявив секретар аграрного комітету Іван Чайківський, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«Звичайно, якщо будуть вестися активні бойові дії, доведеться відтермінувати дозвіл для участі юридичних осіб на ринку землі з 2024 року хоча б до 2030 року. Адже невизначеність ситуації негативно вплине на вартість землі та контрольованість доступу до українських активів. Це не піде на користь державі», – заявив Іван Чайківський.

У свою чергу, перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко заявив, що у разі військових дій кардинальних змін земельне законодавство не зазнає, а стратегічні напрямки країна зможе підтримувати за законом воєнного часу.

На мій погляд, змінювати земельне законодавство не варто. Напевно, у разі загострення конфлікту будуть працювати правила про крайню необхідність, експропріацію тощо, але ці норми вже є в законодавстві», – повідомив Мірошниченко.

Криза завжди дає певні можливості, а щоб керувати, захищати, нарощувати земельний банк, варто дізнатися про комплексний курс «Земельні Котики».

Нагадаємо, що станом на 24 січня 2022 року, середньозважена ціна 1 га земель для товарного с/г виробництва становить 33 024 грн. За цей період було здійснено 30 180 операцій купівлі-продажу земельних ділянок загальною площею 109 215 га.

 

в