28 січня 2022, 14:00, Торгівля

Азербайджан зацікавився поставками українських зернових та олійних культур

У Мінагрополітики обговорили можливості співробітництва між Україною та Азербайджанською Республікою в аграрному секторі, зокрема, у питанні експорту зернових та олійних культур. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Наразі Азербайджан імпортує з України переважно кукурудзу, сою, соєвий шріт. Представники Азербайджанської Республіки також зацікавлені у налагодженні поставок з України зернових та олійних культур, а також налагодженні відповідної логістики та інфраструктури», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що заступник міністра АПК Тарас Дзьоба ознайомив делегацію Азербайджанської Республіки із досягненнями в реалізації земельної реформи в Україні, українським ринком зерна, можливостями державної підтримки для фермерів, а також поінформував, що  наразі іноземні юридичні особи можуть набувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення на правах оренди.

Як зазначив Тарас Дзьоба, Україна є надійним партнером та гарантом світової продовольчої безпеки, докладає всіх зусиль для виконання своїх міжнародних зобов’язань.

За результатами зустрічі Українська сторона висловила готовність надавати необхідну підтримку нашим іноземним партнерам для посилення співпраці та забезпечення продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що Держгеокадастр підписав із Міністерством економіки Азербайджанської Республіки Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері земельних відносин, управління землями державної власності та державного земельного кадастру. 

 

в