24 січня 2022, 07:30, Агрохімія

Аграрії на 11% забезпечені міндобривами для весняно-польових робіт — Мінагрополітики

Станом на 20 січня 2022 року українська аграрії, в середньому, на 11% забезпечені агрохімією для проведення весняно-літніх польових робіт: від 57% у Запорізькій області до 1% у Луганській. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

За даними міністерства до посівної кампанії, яка має стартувати за кілька місяців,  області забезпечені міндобривами на такому рівні: Запорізька — 57% від потреби, Хмельницька — 26%, Житомирська — 22%, Донецька — 21%, Кіровоградська — 20%, Тернопільська — 15%, Миколаївська — 13%, Івано-Франківська — 13%, Полтавська — 12%, Волинська — 10%, Одеська — 7%, Рівненська — 6%, Луганська — 1%.

Як повідомили у відомстві, поки ще не надали Мінагрополітики дані про запаси добрив 11 областей — Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Київська, Львівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська.

Нагадаємо, що наступного року  не варто очікувати збільшення обсягів урожаю зернових, адже в Україні вже цьогоріч виникли проблеми з цінами на паливо та з'явився дефіцит добрив і ЗЗР – це все позначиться на майбутньому врожаї. 

в