19 січня 2022, 10:05, Фінанси

На енергетичній біржі реалізували 1,34 млн куб. м. природного газу для виробників продтоварів

За результатами перших торгів на Українській енергетичній біржі з продажу газу власного видобутку, для задоволення потреб суб’єктів господарювання, що виробляють соціально значущі товари,  реалізовано весь виставлений обсяг природного газу – 1345.98 тис.м.куб. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Торги з продажу газу для виробників соціальних продовольчих товарів проводяться відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 19 від 12.01.2022 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість».

У перших торгах до продажу ресурс представили 6 компаній-ініціаторів, а саме: Природні ресурси, СГС, ЕСКО-ПІВНІЧ, Косул, Нафтогазвидобування, Укргазвидобуток. 

Ціни продажу видобувних компаній перебували в діапазоні від 6153.60 грн./тис.м.куб до 17769.91 грн./тис.м.куб з ПДВ. Середньозважена ціна, що сформувалась в результаті торгів, становить 11599.43 грн./тис.м.куб. Особливістю торгів для виробників соціальних продовольчих товарів є неможливість перевищення стартової ціни та ціни заявки на купівлю граничної ціни.

Нагадаємо, торги газом для виробників продтоварів планують проводити двічі на місяць.

в