15 січня 2022, 09:30, Торгівля

Україна розширить співпрацю з Азербайджаном у сфері продовольчої безпеки – Мінагрополітики

Міністр АПК Роман Лещенко підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в аграрній сфері з Азербайджаном. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Повідомляється, що документ сприятиме розвитку співпраці у вирощуванні сільськогосподарських культур та продовольчій безпеці, взаємній правовій допомозі у сфері земельних відносин, ефективному використанню сільгоспземель, інвестуванню в проекти переробки сільськогосподарської сировини, торгівлі добривами тощо.

«Відносини між Україною та Азербайджаном уже давно пройшли перевірку часом. Наразі ми їх укріплюємо і намагаємося втілити ті фундаментальні перспективи, які відкриває співпраця між нашими країнами. 2022-й рік ми розпочинаємо з того, що виводимо наше партнерство на якісно новий рівень. Переконаний, що об’єднання досвіду, напрацювань, інвестицій дозволить забезпечити ще більш стрімкий розвиток сільського господарства і Україні, й Азербайджану», – зазначив Роман Лещенко.

Також було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру та Міністерством економіки Азербайджану щодо співробітництва у сфері земельних відносин, управління землями державної власності та державного земельного кадастру.

Повідомляється, документ має забезпечити більш тісну співпрацю у сфері земельних відносин, державного землеустрою та державного земельного кадастру в частині надання правової взаємодопомоги в питаннях земельних відносин, управління землями державної власності та державного земельного кадастру, а також обмін досвідом, інформацією, надання консультаційних послуг.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року Мінагрополітики та делегація Азербайджанської Республіки обговорили подальшу активізацію двосторонньої співпраці у сфері агропромислового розвитку та експортного потенціалу.

в