14 січня 2022, 15:00, Приватизація

Антимонопольний комітет дозволив агрофірмі купити спиртзавод на Черкащині

АМПУ дозволив ТОВ «Агрофірма ім. Горького» придбати спиртовий завод на Черкащині. Про це повідомила в пресслужба відомства. 

Рішення АМКУ прийняв 30 грудня 2021 року.

«Надано дозвіл на придбання ТОВ «Агрофірма ім. Горького» окремого майна Косарського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», яке розташоване у Черкаській області, що перебуває на балансі ДП «Укрспирт», – повідомили у пресслужбі АМКУ.

Як зазначили в АМКУ, у листопаді 2021-го року спиртзавод продали «з молотка» за понад 162 млн грн. За інформацією Фонду держмайна, загальна площа будівель та споруд становить 22 251,6 м².

Підприємство відновило свою діяльність 2020 року, але потребує модернізації обладнання і створення комфортних умов праці для фахівців. Саме приватний власник може забезпечити це, а також сприяти розвитку територіальної громади, де знаходиться завод.

За інформацією Youcontrol, компанія ТОВ «Агрофірма ім. Горького» зареєстрована 19 лютого 1999 року в Києві. Керівником організації є Микола Бочкар. Розмір статутного капіталу становить 23 300 000,00 грн.

Бенефіціаром «Агрофірми ім. Горького» є Вадим Нестеренко, голова наглядової ради агрохолдингу Ristone Holdings.

Нагадаємо, що станом на грудень 2021 року 75% «Укрспирту» передано на приватизацію. 

 

в