14 січня 2022, 12:00, Соціалка

Сайт Мінагрополітики атакували хакери, він тимчасово не працює

У ніч з 13 на 14 січня сайти Мінагрополітики, Міносвіти, Міністерства закордонних справ та Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) піддалися хакерській атаці. Про це повідомляє АgroРolit.com.

«Внаслідок масованої хакерської атаки веб-сайти Мінагрополітики та низки інших державних органів тимчасово не працюють. Наші спеціалісти вже займаються відновленням роботи. Перепрошуємо за можливі незручності», — повідомила пресслужба Мінагрополітики у Facebook. 

Нагадаємо, що у 2017 році в Україні хакери атакували ряд великих підприємств і установ.

Тоді атакували комп'ютерні системи таких організацій та установ: Ощадбанку, «Укргазбанку», банку «Південний», банку «ОТР», «ТАСкомбанк». Окрім того, постраждали енергетичні компанії — ДТЕК, «Київенерго», «Укренерго», а також мережі АЗС. Про хакерські атаки повідомили також «Укртелеком», аеропорт «Бориспіль», «Укрзалізниця», держпідприємство «Антонов», «Укрпошта», «Київводоканал» і київський метрополітен. Серед великих компаній приватного сектору від вірусу постраждали також «Нова Пошта», мережа магазинів DIY «Епіцентр», промислово-будівельна група «Ковальська», основні українські мобільні оператори — «Київстар», Vodafone і Lifecell.

в