13 січня 2022, 12:00, Торгівля

Для українських садівників відкриються нові ринки 8 країн

Держпродспоживслужба проводить роботу над розширенням можливостей для експорту вітчизняних яблук до Ізраїлю, В'єтнаму, Китаю, Єгипту, Канади, Індонезії, Малайзії та Індії. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як повідомляється, Держпродспоживслужба проводить роботу погодженням здійснення оцінки системи державного контролю компетентними органами торговельних партнерів у сфері карантину та захисту рослин.

«Українська продукція має попит в багатьох країнах і їх перелік постійно збільшується. Ми отримуємо запити від бізнесу щодо розширення ринків збуту та активно працюємо над цим питанням з країнами-партнерами», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Також у відомстві додали, що за інформацією аналітиків EastFruit, за підсумками 2021 Україна стала лідером за темпами зростання постачання яблук на ринок Ефіопії: за рік експорт свіжих яблук з України до цієї країни зріс більш ніж у шість разів та сягнув 222 тонн. За обсягом постачання яблук в Ефіопію Україна обійшла такі великі країни-експортери яблук як Польща, Італія, Китай, США та Сербія.

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба назвала пріоритети для відкриття нових експортних ринків.

 

в