5 січня 2022, 09:29, Політика

Нульова ставка ПДВ для продуктів харчування є найбільшим викликом для влади у 2022 році

Виклик №1 для всіх гілок влади – нульова ставка ПДВ для усіх продуктів харчування, фруктів і овочів у ЄС з другого півріччя 2022 року. Про це ідеться у матеріалі головного редактора сайту АgroРolit.com Наталії Білоусової

«Ми знаємо, що її планують запровадити в рамках реформи податку на додану вартість. Нещодавно у Брюсселі погодили текст Директиви ЄС про нульовий ПДВ. Тож щоб не ляпнутися обличчям у товари європейських виробників на українських прилавках, нам потрібно в супероперативному режимі вжити дзеркальних заходів – і давати харчовій переробці та АПК нульову ставку ПДВ», – написала Білоусова.

За її словами, якщо цього не станеться – то ми власними руками будемо душити свого ж виробника в умовах конкурентного ринку на свої же території.

А споживач голосуватиме гривнями на користь європейських харчів. Як вам така перспектива? Не дуже. Адже за нею стрімке зростання саме харчового імпорту в Україну», – зазначила Наталія Білоусова.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №5425-д, який відновлює податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% на деякі види сільськогосподарської продукції.

 

в