24 грудня 2021, 17:00, Політика

Уряд напрацьовує механізми підтримки виробників, щоб стримати ціни на продукти харчування — Шмигаль

Виробники харчових продуктів не виключають можливості, що будуть змушені підняти ціни на харчові продукти, в тому числі й соціальні, тому уряд напрацьовує механізми їх підтримки, аби таким чином захисти і їх, і споживачів від підняття цін. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу щодо питань тарифів та проходження опалювального сезону в Офісі Президента України, повідомляє Укрінформ.

«В умовах світової кризи, звичайно ж виробники розглядають питання підвищення цін, в даному випадку ми також працюємо із ними, щоб захистити не лише виробників, а й ключове питання — українських споживачів. Будемо розглядати можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема, соціальний хліб. Будемо розглядати можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хлібу», — сказав Шмигаль.

Це те, над чим влада працює за ініціативою Президента України, додав Шмигаль.

Таких механізмів є декілька і ключовий меседж сьогоднішнього дня – ми абсолютно розуміємо тематику виробників харчових продуктів соціальних сортів хліба та інших соціальних продуктів. Одночасно найближчим часом вийдемо із пропозиціями», — підкреслив він.

Нагадаємо, що 

в