23 грудня 2021, 12:00, Земля

На Житомирщині слідчі ДБР викрили масштабну схему привласнення понад 1,2 тис. га землі

У Житомирській області Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило масштабну схему незаконної приватизації земель за участю посадовців державних органів. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що оборудка завдала збитків громаді на понад 74 млн грн.

«Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з приватних підприємств. Він спільно із державними реєстраторами та посадовцями головного управління Держгеокадастру у Житомирській області незаконно заволодів понад 1,2 тис. га землі», — ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що чоловік у 2019 році став засновником приватного підприємства, яке оголосило себе правонаступником одного із колгоспів, що колись володів землями на Житомирщині.

На підставі державних актів щодо власності на землю цього колгоспу, які вже давно втратили чинність, підприємець у 2020 році почав оформлювати право власності на землі об’єднаної територіальної громади», — з’ясували у ДБР.

Повідомляється, що державні реєстратори та посадовці Держгеокадастру без правових підстав зареєстрували за комерсантом комунальну землю площею більше ніж 1,2 тис. га ринковою вартістю понад 74 млн гривень.

Нагадаємо, що слідчі Державного бюро розслідування (ДБР)затримали в. о.  начальника сектору кримінальної поліції Каховського райвідділу поліції в Херсонській області, який вимагав хабар у 100 тис. гривень у працівника елеватора.

в