21 грудня 2021, 12:01, Земля

У Держгеокадастрі пояснили причину порушення строків розгляду заявок у державній реєстрації земельних ділянок

Порушення строків розгляду заявок щодо державної реєстрації земельних ділянок в окремих областях було обумовлене тимчасовими проблемами з підключенням до інтернету через брак фінансування. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко.

Він зазначив, що наразі ця проблема вирішена.

«Також існували проблеми з реєстрацією земельних ділянок за окремими областями – спостерігалася аномально висока кількість відмов (щодо тих типів документації, які розглядалися на місцях, а не розподілялися за екстериторіальним принципом). Зі зміною керівництва управлінь в цих областях ситуація істотно змінилася в кращий бік», – сказав Мірошниченко.

Він додав, що найближчим часом планується запуск пілотного проєкту, що передбачає внесення відомостей до Державного земельного кадастру сертифікованими інженерами-землевпорядниками, які розробляли відповідну документацію із землеустрою.

Ми розраховуємо на те, що цей крок усуне проблему прострочень та необґрунтованих відмов у реєстрації як таку – все буде у руках СІЗів. За Держгеокадастром залишиться лише моніторинг і контроль», – зауважив чиновник.

Нагадаємо, що уряд закликали вирішити питання рецензування ділянок і впорядкувати модуль оцінки землі ФДМУ.

 

в