21 грудня 2021, 09:00, Фінанси

Іван Чайківський розповів, яку суму потрібно закласти у бюджет-2022 на розвиток агросектору

Загальну суму на розвиток агросектору в Україні у державному бюджеті-2022 варто було б закласти значно більшу, ніж це зроблено: це 1% аграрного ВВП, хоча  закладено 0,5% та 1 млрд грн окремою статтею на зрошення. Про це сказав Іван Чайківський, секретар аграрного комітету у матеріалі на АgroРolit.com.

«Бюджет 2022 року – це бюджет сучасних реалій України, який плюс-мінус збалансований за доходами і витратами. Зрозуміло, постійна заговорівійни с бокуії, інфляція и пандемія вплинули на основний финансовый документ країни. Чи это бюджет української мрії? Однозначно, ні! Це дорожня карта. З позитиву – у бюджета на  2022 год. нам вдалося запланувати житло для учасників АТО, підвищення стипендій, зростання зарплат медиків. Ми розуміємо, що рік буде непростим, разом с тим ми зможемо забезпечить життєво необхідні процеси в країні», – сказав Чайківський.

Він додпав, що для ж до аграрного сектору, то коштів недостатньо, потрібно шукати баланс.

Гроші з перевиконання бюджету мають бути спрямовані на розвиток и підтримку сільського господарства. Нам просто необхідно зупинити зменшення поголів’я ВРХ та забезпечити приріст ВВП. 2022 рік взагалі слід оголосити роком формування доданої вартості – у цьому майбутнє як країни, так і АПК», — наголосив Чайківський.

Нагадаємо, які можуть бути наслідки  для економіки та агросектору від прийняття бюджету 2022 року.

 

в