17 грудня 2021, 07:00, Фінанси

У Мінекономіки підтвердили можливий дефолт ДПЗКУ

У Міністерстві економіки України підтвердили, що існують ризики дефолту Державної продовольчо-зернової корпорації. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Зазначається, що голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Артем Чорноморов повідомляє, що ДПЗКУ за рік не продало жодного корабля на Китай.

При цьому, як стверджують джерела видання, українська сторона неодноразово і систематично виставляла офери китайській стороні, але та на них не реагувала. З іншого – ДПЗКУ за весь час китайського кредиту не порушила жодного разу терміни виплати боргу.

Вони виплачували постійно, тому можливість реструктуризації кредиту є», – додає Чорноморов.

При цьому антикризового плану як такого, затвердженого двома міністерствами немає. А час до новорічних канікул, а відтак і виплати за кредитом спливає.

Питання було одне з мого боку до Мінекономіки: чи є ризик щодо дефолту компанії? Запитав Мінекономіки. Від них був Денис Кудін. Він сказав: «Ризик є. Я б, навпаки, навіть не думав про оптимістичний, – як він сказав, – результат». Моя особиста думка: немає наразі жодного запобіжника, який би цю «шафу» (падіння ДПЗКУ. – Авт.) зупинив. Я можу помилятися, але, здається, в нас навіть немає посла в Китаї», – каже Чорноморов.

Детальніше читайте у матеріалі за посиланням. 

Нагадаємо, на власних рахунках Державної продовольчо-зернової корпорації України немає достатньо коштів для повної виплати за китайським кредитом у січні 2022 року і корпорація зараз просить допомоги уряду.

в