16 грудня 2021, 13:00, Політика

Аграрний комітет підтримав заборону пальмової олії у харчових продуктах

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на засіданні в середу підтримав законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» та рекомендував Верховній Раді України прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зокрема, нардепи підтримали підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Нагадаємо, законопроектом передбачається врегулювати застосування гідрогенізованої пальмової олії у виробництві харчових продуктів, які здебільш споживаються дітьми, та встановити вимоги до маркування харчових продуктів, що містять пальмову олію. 23 вересня 2021 року ВРУ підтримала законопроект про заборону пальмової олії у харчових продуктах у першому читанні.

 

 

в