11 грудня 2021, 07:30, Земля

Мінагрополітики та Фонд держмайна узгодили зміну алгоритму автоматичної оцінки сільськогосподарської землі

Фондом держмайна та Мінагрополітики узгодили позицію щодо зміни алгоритму, який використовується методом автоматичної оцінки землі. Про це заявив перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошніченко, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«І з боку Мінагрополітики, і з боку Держгеокадастру зроблено все від нас залежне. Пропозиції до Фонду держмайна направили, вони були прийняті. Було очікування, принаймні колеги з фонду запевняли, що до 1 грудня вдасться фактично змінити алгоритм. Однак відбулася певна затримка, але чекаємо найближчим часом, що алгоритм буде змінено. Скажімо так, будуть використовуватись більш усереднені значення, що усуне можливість виникнення резонансних випадків завищення оціночної вартості і відповідно податкових платежів», — сказав Мірошніченко.

Він додав, що рішення, яке було озвучено на минулому штабі, фактично весь цей час готувалося.

Велась робота над його імплементацією і з дня на день чекаємо перемоги. Як тільки це відбудеться, то повідомимо додатково», — наголосив чиновник.

Нагадаємо, що Держгеокадастр ініціює зміну способу оцінки вартості землі сільськогосподарського призначення для Фонду держмайна.

 

в