9 грудня 2021, 09:00, Політика

В Україні потрібно передбачити комплекс заходів для полегшення податкового навантаження та умов роботи підприємців — Уманський

У державному бюджеті на 2022 рік має бути комплекс заходів для полегшення податкового навантаження та умов роботи підприємців. Про це заявив екс-міністр фінансів Ігор Уманський, ідться у матеріалі на АgroРolit.com.

«Країна потребує не податкової амністії, а нульової декларації. 30 років живемо в умовах, коли повністю легально займатися підприємництвом в Україні неможливо. Бізнес змушений був прилаштуватися до середовища. Але з урахуванням того, що в майбутньому вести нормальну ділову активність без очищення минулого стане неможливо, необхідно проводити саме нульову декларацію. Як для фізичних, так і для юридичних осіб. Суть її в тому, щоб держава дала можливість бізнесу легалізуватися за принципом презумпції невинуватості. Після цього слід запроваджувати загальне декларування доходів і видатків усього працездатного населення. Ніхто не зможе витрачати кошти, якщо немає джерела їхнього походження», — каже колишній міністр фінансів.

 

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що через мінімальні податкове зобов’язання фермери платитимуть ПДФО з доходів, вищих ніж 12 мінімальних зарплат.

 

в