6 грудня 2021, 08:24, Логістика/Техніка

Мінінфраструктури проведе 4 концесійні конкурси у портах у 2022 році

Міністерство інфраструктури у 2022 році планує провести чотири конкурси на концесійні проєкти у портах. Про це розповів заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков під час інфраструктурного дня Європейської бізнес асоціації, повідомляє Укрінформ.

«Ще чотири концесійні проєкти вже реалізуються у портах міста Бердянськ, Ізмаїла, Одеси та у трьох терміналах Чорноморського порту. На наступний рік ми очікуємо чотири концесійні конкурси», – заявив Васьков.

За його словами, можливо, що міністерство проведе ще два конкурси на концесії у порту Чорноморськ. Васьков зазначив, що вже у грудні будуть надані в оренду на 49 років причали №7, №8 та №9 порту Чорноморськ.

Це буде перший пілотний проєкт з оренди причалів, які також будуть реконструйовані за рахунок орендаря. Якщо це пройде ефективно для держави та орендаря, ми почнемо розповсюджувати практику оренди причалів в усіх морських портах», – сказав заступник міністра.

Він підкреслив, що Мінінфраструктури наразі вже визначило шляхи комерціалізації усіх державних стивідорів в Україні, окрім порту Южний. Зокрема, ще три порти будуть передані в оренду через Фонд державного майна.

Нагадаємо, що 

в