2 грудня 2021, 08:30, Політика

В Україні планують заборонити використання трансжирів у харчових продуктах

Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» та направив його на розгляд ВРУ. Про це на сторінці у Facebook повідомив народний депутат України (група «Партія «За майбутнє») Іван Чайківський.

«Я задоволений тим, що ми забороняємо використовувати трансжири при виробництві шоколаду і вводимо вищий стандарт, аніж сьогодні діє в ЄС. Схожі норми є хіба що в скандинавських країнах.
Я переконаний, цей документ захистить здоров'я людей, в першу чергу дітей, від споживання продуктів , що містять такі шкідливі складники, як наприклад, пальмова олія», — написав нардеп.

Він додав, що ВООЗ ініціювала кампанію, на меті якої до 2023 року домогтися виключення трансжирних кислот промислового виробництва зі складу харчової продукції у всьому світі. Україна має бути однією з тих країн, які обирають для своїх громадян здорове майбутнє.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми». 

в