30 листопада 2021, 16:55, Торгівля

Україна домовляється з Ізраїлем про постачання яловичини, черешні, лохини та яблук

Україна та Ізраїль домовилися зміцнювати торговельно-економічні відносини та розвивати довгострокову співпрацю у пріоритетних сферах. Про це йшла мова під час засідання Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, яке відбулося в Ізраїлі, передає Держпродспоживслужба.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька увійшла до складу української делегації, очолюваної міністром оборони України Олексієм Резніковим. Вона повідомила, що за останні три квартали зростання експорту українських товарів до Ізраїлю склало 7%, а зростання імпорту – 13%. При цьому 44% товарів від загальної двосторонньої торгівлі – це аграрна продукція.

«Потенціал економічно-торговельного співробітництва України та Ізраїлю дуже великий. В 2021 році ми спостерігаємо інтенсифікацію співпраці між нашими країнами та ріст торгівлі. Переконана, що така тенденція буде й надалі. Ми маємо докласти всіх зусиль, щоб зона вільної торгівлі запрацювала на повну потужність», — зазначила Владислава Магалецька.

Зараз сторонами опрацьовуються питання розширення торговельно-економічного співробітництва, серед яких – експорт української яловичини, відкриття ринку Ізраїлю для черешні та лохини, а також здійснення пробних поставок українських яблук.

Нагадаємо, оборот торгівлі агропродукцією між Україною та державами Азії перевищив $10 млрд.

в