15 листопада 2021, 14:00, Соціалка

Укрзалізниця побудує на власних виробничих потужностях 50 вагонів-зерновозів

У 2022 році АТ «Укрзалізниця» планує побудувати на власному підприємстві — Панютинському вагоноремонтному заводі — 50 вагонів-зерновозів нового зразка. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, передає прес-служба відомства.

«У наступному році плануємо поповнити парк зерновозів, які мають стабільно великий попит на ринку вантажних перевезень. Уже формуємо замовлення нашому Панютинському вагоноремонтному заводу на виготовлення 50 вагонів-зерновозів нового зразка, що є повністю власною розробкою підприємства. Даємо старт серійному виробництву цих вагонів», — повідомив очільник Укрзалізниці.

Він також додав, що перший такий вагон із найкращими технічними характеристиками для перевезення зерна був виготовлений та поставлений на серійне виробництво у 2019 році.

Зазначається, що наразі загальний парк вагонів-зерновозів АТ «Укрзалізниця» складає 11,4 тис. одиниць, і найближчими роками компанія планує його оновити. Для цього товариство розробило концепцію оновлення парку вантажних вагонів до 2028 року, яку було схвалено 30 вересня 2021 року на засіданні Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця». Відповідно до концепції впродовж найближчих семи років, зокрема, планується побудувати та оновити майже 15 тис. зерновозів, у тому числі 3,6 тис. — на підприємствах АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, у найближчі два роки Укрзалізниця отримає 10 тис. нових вантажних вагонів.

в