12 листопада 2021, 18:00, Земля

На Кіровоградщині голову ОТГ підозрюють у махінаціях із 12 земельними ділянками вартістю 1 млн грн

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру голові ОТГ, депутату сільської ради та землевпоряднику за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило збитки у майже 1 млн грн. Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані у змові за підробленими документами передали у власність громадянам шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення засідань сесій сільської ради.

У подальшому, після набуття цими громадянами права власності на земельні ділянки вони були передані у користування (оренду) юридичній особі, керівником якої є чоловік голови ОТГ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Кіровоградській області.

Нагадаємо, що на Чернігівщині співпробітниця Держгеокадастру пропонувала слідчому $5 тис. за закриття кримінального провадження.

в