5 вересня 2016, 11:15, Корупція

Ліквідовано незаконну схему експорту сільгосппродукції та вилучено понад 4,25 млн грн

Співробітники податкової міліції Офісу з обслуговування великих платників податків викрили злочинну групу з 9 осіб, яка організувала незаконну схему з придбання і подальшого експорту сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

В ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК, було встановлено, що зловмисники, використовуючи підконтрольні підприємства, шість з яких - нерезиденти, зареєстровані в офшорних юрисдикціях, в тому числі Белізі і Панамі, здійснювали документальне оформлення придбання зернових та олійних культур за завищеними цінами і подальшого експорту в офшорні зони і країни з пільговим оподаткуванням. за рахунок цього підприємства реального сектора економіки ухилялися від сплати податків до бюджету.

Сума експорту в вищевказані країни склала понад 700 млн грн.В результаті проведених 10 обшуків було виявлено та вилучено понад 4,25 млн грн готівкою, 31 друк підприємств, в тому числі підприємств - нерезидентів, комп'ютерна техніка, а також документи про фінансово-господарської діяльності. Крім того, накладено арешти на 16 рахунків, відкритих в п'яти банках.

Слідчі дії тривають.

в