30 жовтня 2021, 09:28, Торгівля

Кулеба назвав можливу дату підписання угоди про ЗВТ з Туреччиною

Україна та Туреччини можуть підписати угоду про вільну торгівлю вже у лютому 2022 року. Про це у колонці американського аналітичного центру Atlantic Council написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Нині вже готується ряд угод і документів перед Стратегічною радою наступного року. Обидві сторони розглядають зустріч у лютому 2022 року як можливість нарешті підписати довгоочікувану турецько-українську угоду про вільну торгівлю після багатьох років переговорів», – повідомив міністр.

За словами Кулеби, після набуття чинності ця угода значно посилить і без того міцні торговельні зв’язки між двома чорноморськими державами та сприятиме встановленню нових ділових зв’язків.

Оскільки двостороння торгівля стабільно зростає, ми також плануємо найближчим часом провести засідання спільної міжурядової торговельно-економічної комісії», — додав він.

Кулеба також зазначив, що Україна й Туреччина мають набагато більше спільного, ніж тільки на рівні торгівлі.

Зайве говорити, що Туреччина та Україна мають набагато більше спільного, ніж зростаюча торгівля, зростаюча співпраця у військовій та технічній сферах та спільне зобов’язання до припинення російської окупації Криму», — заявив міністр.

Наступного року Україна та Туреччина відзначатимуть 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Нагадаємо, що Україна збільшила експорт пшениці до Туреччини у 3,2 рази.

в