20 жовтня 2021, 12:50, Політика

Мінагрополітики та аграрії підписали Меморандум про граничні межі експорту зернових

Учасники зернового ринку і Міністерство аграрної політики і продовольства України підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння на 2021/2022 маркетинговий рік. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

В документі визначені граничні обсяги експорту пшениці на рівні 25,3 млн т.

Раніше, 5 липня 2021 року, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і учасниками зернового ринку. 

Зазначається, що Міністерство, на своїй платформі, починаючи з 2011 року, організовує підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством і учасниками зернового ринку для забезпечення продовольчої безпеки, уникнення застосування експортних обмежень, забезпечення прогнозованого режиму експорту зерна та стабілізації ринку зерна в Україні.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська асоціація пекарів та Асоціація борошномелів України відмовилися підписати Меморандум про граничні межі експорту зернових, запропонований Мінагрополітики та трейдерами. 

Детальніше про підписання Меморандуму читайте у матеріалі - Меморандум з учасниками зернового ринку – майданчик для переговорів.

в