друкувати


Експерт розповів, коли активізується продаж землі

8 липня 2021, 11:00

Після відкриття ринку землі в Україні ділянки з категорії розпайованих продаються неактивно. Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.

«На даний же момент угод з купівлі розпайованих земель небагато. Я вважаю, це пов'язано з тим, що велика частина сільгоспземлі цій категорії знаходиться в оренді. Звичайно, переважне право на викуп цих ділянок має орендар і тому інші не завжди можуть претендувати на цю покупку», — вважає економіст.

Пендзин також висловив думку, що активний попит на викуп сільгоспземель в Україні можливий з моменту, коли таку покупку закон дозволить здійснювати юридичним особам.

Ми повинні розуміти, що тільки абсолютно вільний доступ інвесторів до покупки землі дозволить збільшити її ціну і створити реальний попит. Тому, напевно, ринок-таки буде чекати все-таки 2024 року, коли ділянки з землею сільгосппризначення зможуть купувати юрособи. До того кілька років, я думаю, не буде буму попиту на сільгоспземлю і масштабного перерозподілу права власності на землю сільськогосподарського призначення не відбудеться», — прогнозує аналітик.

Нагадаємо, що Мін'юсті пояснили, як підготуватися до продажу земельного паю .