28 червня 2021, 16:40, Децентралізація

Верховній Раді презентують законопроєкт щодо внесення змін до Конституції у частині децентралізації

Законопроєкт щодо внесення змін до Конституції у частині децентралізації може бути презентований у Верховній Раді на початку наступної сесії. Про це заявив представник Президента у Конституційному Суді, народний депутат Федір Веніславський в ефірі телеканалу «Рада».

Веніславський зазначив, що цей законопроєкт пройшов широке публічне обговорення.

«І у результаті Комісія з правничої реформи при Президентові (а саме підкомісія з питань конституційного реформування), на моє переконання, напрацювала дуже зважений, збалансований проєкт закону, в основу якого ліг той законопроєкт, який вже було Верховною Радою попереднього скликання направлено до Конституційного Суду України. І я думаю, що десь, напевно, у перших числах наступної чергової сесії ми зможемо цей законопроєкт презентувати у Верховній Раді, і далі він буде направлений до Конституційного Суду для отримання висновків», — повідомив представник Президента у КСУ.

Він спрогнозував, що цей законопроєкт буде прийнятий у першому читанні або попередньо схвалений до кінця нинішнього календарного року.

А набуде він чинності, коли за нього проголосує 300 і більше народних депутатів України. Я прогнозую, що це вже відбудеться на тій сесії, яка почнеться першого вівторка лютого 2022 року», — повідомив він.

Нагадаємо, усі шість років проведення децентралізація в Україні фактично перебуває поза законом, бо одне з її ключових понять (ОТГ) не включено до Конституції. Детальніше читайте у інтерв'ю за посиланням.

в