21 червня 2021, 10:30, Торгівля

Україна під час локдауну одна з небагатьох країн повністю «закрила» зобов’язання з міжнародних поставок зернових – експерт

Україна, попри пандемію і локдаун, одна з небагатьох країн повністю виконала свої зобов’язання з міжнародних поставок зернових. Про це заявив координатор ФАО (продовольчої та сільськогосподарської організації ООН) зі зв’язків з урядом та донорами в Україні Михайло Малков, повідомляє Укрінформ.

«Відбувається локалізація ланцюгів поставок і, на жаль, глобальна система, яка була раніше вибудована, порушується. Я не можу не відмітити роль України, яка попри пандемію і локдаун, одна з небагатьох країн повністю виконала свої зобов’язання з міжнародних поставок зернових», – акцентував Михайло Малков.

Він додав, що Україна починає готувати власну програму трансформації продовольчих систем, і наразі точні цифри, необхідні для реалізації цих планів ніхто не може назвати.

Нагадаємо, що українські аграрії з початку поточного маркетингового року (МР, липень 2020 — червень 2021) станом на 16 червня експортували 43,22 млн т зерна, або 95% від прогнозу Міністерства економіки в 45,42 млн т.

в