друкувати


Україна та Туреччина на завершальному етапі переговорів щодо угоди про ЗВТ – Кулеба

21 червня 2021, 07:30

Угода про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною – найскладніший крок для обох країн, сьогодні наші країни перебувають на завершальному етапі переговорів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Anadolu Agency. 

«Ми на кроці від завершення переговорів щодо угоди про вільну торгівлю. Але я повинен бути відвертим, це буде найскладніший крок для обох країн, тому що ми повинні домовитись про торгові позиції, які є надзвичайно чутливими для економістів обох країн», – каже Кулеба.

За його словами, Україна та Туреччина зможуть досягти згоди «лише шляхом компромісу, який буде болісним для обох сторін».

Нам обом доводиться йти на поступки. І ми прагнемо це зробити. Оскільки, на наш погляд результати дії Угоди про вільну торгівлю, як тільки вона набуде чинності, компенсує всі поступки, зроблені з метою укладення цієї угоди. Наша торгова делегація готова приїхати в Анкару. Ми абсолютно політично віддані укладенню цієї угоди. Але, звичайно, ми не можемо компрометувати наші інтереси, нам потрібно знайти баланс. Політична прихильність присутня в обох країнах. Справа лише в цьому останньому важкому, але зрештою неминучому кроці», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що Зеленський розкрив плани підписання Угоди про ЗВТ з Туреччиною.