15 червня 2021, 08:08, Політика

П'ять законодавчих кроків земельної реформи, які потрібно пройти нардепам ще до кінця поточної сесії

До кінця поточної сесії народним обранцям необхідно встигнути ухвалити низку аграрних законопроєктів та вирішити питання з ключовими етапами земельної реформи, перед тим як відправитися на канікули. Про це йдеться в матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, Верховна Рада України зуміла ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». За це рішення 28 квітня 2021 року проголосували 284 нардепи.

Також був прийнятий не менш важливий закон №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони».

Серед очікуваних аграріями законопроєктів, які ще не стали законами, залишилося п'ять надважливих для земельної реформи ініціатив. Детальніше про це читайте у матеріалі: П'ять законодавчих кроків до земельної реформи: земельна дерегуляція, податки, кредитування, право користування землею та зміни до системи управління

в