12 червня 2021, 06:40, Політика

У зв’язку із закінченням сезону український ринок зернових зараз малоліквідний, гравці зміщують фокус на новий урожай

На думку експертів, коли заходить мова про ціни на новий врожай, варто відслідковувати цілу низку показників: зміну кліматичних умов, інфляційні процеси у світі, волатильність ринків – на все це потрібно зважати. Про це у матеріалі Agropolit.com розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко.

За його словами, зараз аграрні ринки перебувають у корекції, яка викликана зниженням цін на біржових майданчиках, а також фактором сезонності. 

«Ми чули багато про те, що в поточному маркетинговому році у зв’язку з високою волатильністю і сильним бичачим трендом сезонність зламано і цей фактор не працює, але наш моніторинг свідчить про протилежне. Наприклад, як і в попередні сезони пшениця досягла своїх цінових піків наприкінці січня, після чого відбулось вже кілька корекційних знижень. Кукурудза теж вкладається в свої патерни сезонності. Фактично український ринок зернових зараз малоліквідний у зв’язку із закінченням сезону, гравці зміщують фокус на новий урожай», – заявив Тищенко.

Детальніше про перспектви українського АПК та прогнози на майбутній врожай читайте у матеріалі: Врожай зернових 2021: прогнози, ціни, перспективні ринки збуту та аналіз форвардних угод 

в