22 травня 2021, 10:09, Земля

Земельна децентралізація в Україні: названо дату підписання закону та зміни для українців

Закон №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» – це старт земельної децентралізації в Україні і другий за вагою закон у пакеті законів для проведення земельної реформи. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Зазначається, що закон про земельну децентралізацію дозволяє передачу землі за межами населених пунктів до комунальної власності, а також допоможе завершити земельну реформу. Однак у багатьох громадян залишається чимало запитань про зміни та нові функції, які вносить закон в земельні відносини.

AgroPolit.com проаналізував роз’яснення голови аграрного комітету Верховної Ради Миколи Сольського, який виступив на спеціальному вебінарі, присвяченому законопроєкту №2194. Детальний аналіз законопроекту читайте за посиланням.

Додамо, що за даними джерел AgroPolit.com, законопроект 2194 буде підписано Зеленським вже у понеділок, 24 травня.

Нагадаємо, законопроект 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» 21 травня, підписаний Головою ВРУ Дмитром Разумковим та направлений на підпис Президенту Володимиру Зеленському. 

в