друкувати


У посилці, яку перевозила «Укрпошта», загинуло 8 млн бджіл

12 травня 2021, 17:00

8 мільйонів бджіл загинули у відправленій «Укрпоштою» посилці із Закарпаття. Про це у facebook написав Віталій Глагола.

«Це сталося вчора, 11 травня. Бджолярі із Іршави і Виноградова надіслали спеціальні пакети із бжолами, маткою і спецільним розплодом надіслали Укрпоштою до замовників.

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівців не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки», ідеться у його дописі.

Він зазначив, що бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із Укрпоштою.

Глагола додав, що вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень. На сайті «Укрпошти» є спеціальні умови щодо пакування бджіл до відправки. Від правники переконують – вони дотримались цих вимог.

Вони просто запарились і тій вантажівці із без кисню і під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень (природу вентиляцію), а тут його не було ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки у матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно», – процитував Глагола слова пасічниці Марії Лендел.

Нагадаємо, що експерт пояснив, як законопроєкт про бджільництво і захист рослин вплине на аграріїв.