друкувати


В Україні удосконалять правове регулювання відносин щодо консолідації земель

4 травня 2021, 14:00

У Верховній Раді зареєстрували законопроект 5438 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань консолідації земель». Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

Метою прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань консолідації земель» є визначення на законодавчому рівні організаційно-правових засад консолідації земель, передусім сільськогосподарського призначення, для забезпечення формування сталого сільськогосподарського землекористування земельних масивів та створення умов для ефективного землекористування.

Зазначається, що проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань консолідації земель» пропонується удосконалити правове регулювання відносин щодо консолідації земель, передусім сільськогосподарського призначення, шляхом визначення організаційно-правових засад консолідації таких земель, підстав, способів та порядку проведення консолідації земель,а також пропонується визначити новий вид документації із землеустрою,відповідно до якої здійснюватимуться заходи, пов’язані з проведенням консолідації земель.

Крім того, проектом акта пропонуються такі положення:

Наразі законопроект опрацьовується в аграрному комітеті.

Нагадаємо, уряд хоче скасувати обмеження площі оброблюваних земель для ведення особистого селянського господарства.