31 березня 2021, 12:00, Торгівля

Падає попит на старий врожай українського зерна

Наближення нового врожаю надає помітний тиск на ціни української пшениці, яка вже навіть стала дешевше фуражних ячменю та кукурудзи на базисі СРТ. Основною причиною падіння ціни є скорочення попиту на старий врожай – все більше імпортерів переключаються на закупівлю пшениці нового врожаю. Про це заявили експерти УкрАгроКонсалт. 

Крім того, імпортери всіляко дають зрозуміти, що поточний рівень цін старого врожаю їх не влаштовує. І це працює – з початку березня ціна української пшениці знизилася на 27 доларів або на 9%.

«Є ряд факторів, які надають підтримку ціною, однак їхня вага невеликий. Серед підвищувальних факторів можна виділити низькі вологозапаси напередодні сівби і можливе скорочення площ під пшеницею в Аргентині і невизначені перспективи сівби ярої пшениці в Росії в зв'язку з ймовірністю введення плаваючої мита в 2021/22 МР. Схожа ситуація спостерігається і на ринку кукурудзи. Оператори ринку також повідомляють, що інші наші традиційні покупці вже починають придивлятися до аргентинської кукурудзі і з нетерпінням очікують бразильської, так як українська кукурудза старого врожаю на даний момент дуже дорога», – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що озвучено ціни на пшеницю в Україні.

 

в