друкувати


Держпродспожвислужбу хочуть забрати до складу МЕРТ

26 січня 2021, 07:00

Мінекономіки намагається залишиити під своїм контролем Директорат державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, і не передавати його оновленому Мінагрополітики. Про це йдеться в спеціальному матеріалі AgroPolit.com.

Зазначається, що наразі у складі МЕРТу  є Директорат державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, який за логікою речей теж мав би перейти у підпорядкування Мінагрополітики.

 

 

У МЕРТі підготували постанову про розподіл повноважень між МЕРТом та Мінагрополітики, яка фактично «віджимає» в рамках закону контроль за Держпродспоживслужбою та всією вертикаллю безпечності продуктів та ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства, — йдеться у матеріалі.

 

Нагадаємо, контроль над Держпродспоживслужбою (ДПСУ) та всією ветеринарно-санітарною вертикаллю стали каменем спотикання між міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігорем Петрашком та новопризначеним міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенком

Раніше, шість аграрних асоціацій звернулися до уряду з проханям поновити діяльність Мінагрополітики з тими функціями, які у нього були раніше. Вони теж виступають проти того, аби МЕРТ забравт Держпродспоживслужбу собі під крило.