друкувати


Валютна виручка від аграрного експорту за 2020 рік зменшилась у порівнянні з 2019 роком – статистика  

15 січня 2021, 18:38

Аграрний експорт України за 9 місяців 2020 року приніс в Україну $ 15,5 млрд  (44,2% загальної структури українського експорту), тоді як за 2019 рік — $22,1 млрд. Про це свідчить ексклюзивна інфографіка про динаміку та структуру аграрного експорту України, розміщена на AgroPolit.com.

«Аграрний експорт України за 9 місяців 2020 року у грошовому вимірі зменшується у порівняні з 2019 роком, але його частка у загальній експортній структурі лишається незмінною. Так, зовнішньоторговельний обіг харчової та аграрної продукції сягнув більше половини минулорічного показника і становить $ 15,5 млрд, що дорівнює 44,2% у загальній структурі українського експорту. Нагадаємо, що за 2019 рік аграрний експорт України був $22,1 млрд при, тобто 44,2% у загальній структурі українського експорту», — пише видання.

У матеріалі ви також побачите інфографіку про структуру агарного експорту України – яку частку у ній за останні роки займали сировина, харчова продукція, зерно, зернові культури (пшениця, ячмінь, соняшник, насіння соняшник), олія, плоди олійних рослин, молочна продукція, молоко, риба, цукор, горіхи, овочі, продукція борошномельно-крупяної промисловості, жири тваринні, м'ясо та субпродукти, м'ясо птиці, кондитерські вироби, яйця, натуральний мед, ракоподібні.

Також у ньому є дані про  кількість українських компаній-експортерів агропродукції на зовнішні ринки та розбивку по профілю діяльності цих компаній.

Є у матеріалові видання і ТОП-три основних міжнародних торговельних партнерів за 2019 та 2020 роки, куди Україна продавала агросировину та продукцію.

Більше про все це читайте за посиланням.