друкувати


Парламент закликали прийняти якнайшвидше Земельну конституцію — заява

9 січня 2021, 07:05

Критично важливим сьогодні є питання ухвалення закону про удосконалення системи управління та регуляції в сфері земельних відносин №2194. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко виданню AgroPolit.com.

«Зараз нам потрібно об'єднатися нашою командою, додати (умовно) робочих рук і максимально прискоритися в питанні ухвалення і розгляду в комітеті законопроєкту 2194. Там є деякі правки від народних депутатів, які, очевидно, треба буде врахувати, щоб зняти дискусію, і треба виходити в залу ВР і голосувати 2194. В моєму розумінні – це земельна конституція, без цього законопроєкту ми не зможемо реалізувати земельну реформу в тих строках, які ми обумовили», – сказав міністр.

Земельна реформа в Україні

За його словами, важливо, щоб не зупинилася трансформація Держгеокадастру в сервісну організацію, тому треба всі сили кинути на 2194. 

В мене є проблематика, пов’язана з Держгеокадастром. Ми виконали указ Президента щодо передачі земель і постанову Кабінету Міністрів від 16 листопада. Ми запустили процес реорганізації, наймасштабніший з часів незалежності нашої країни в плані оптимізації Держгеокадастру на 60%. Але сама філософія цієї оптимізації і заходи, які ми власне запустили, повністю виписані під концепцію і формат ухвалення законопроєкту 2194, – додав Лещенко.

Нагадаємо, Роман Лещенко розповів про передачу державних земель народу, інвентаризацію, корупцію, детінізацію, безоплатну приватизацію та реформу Держгеокадастру. AgroPolit.com спільно з «Українським інститутом майбутнього» рік тому розробив стратегію розвитку агросектору України до 2030 року «Україна — світовий супермаркет екологічних продуктів».