17 грудня 2020, 10:00, Політика

В уряді назвали терміни відновлення Мінагрополітики

Відновлення роботи профільного аграрного міністерства відбудеться на початку 2021 року. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

«Цього тижня активно тривають дискусії щодо можливої кадрової ротації в уряді. Дійсно, найближчим часом плануються нові призначення по кільком міністерствам.

Верховна Рада нещодавно прийняла закон, який обмежує функціонал та роботу в.о. міністрів і ми не можемо залишити такі важливі галузі, як енергетика та освіта, без повноцінного управління», — сказав Шмигаль.

«З повагою до рішення Ради я пропонуватиму кандидатури відповідних міністрів. Також тривають дискусії щодо призначення очільника аграрного міністерства. Україна має потужний агросектор, тому я з перших місяців роботи нашого уряду говорив про необхідність відновлення роботи профільного аграрного міністерства», — підкреслив прем'єр.

На початку наступного року можна очікувати, що відбудеться створення повноцінного аграрного міністерства», — додав він.

Нагадаємо, що сьогодні очікується голосування за кандидатуру Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики, і під це вже є достатньо голосів. 

Читайте детальніше за посиланням біографію Романа Лещенка і ключові його тези про передачу державних земель народу, інвентаризацію,  детінізацію, безоплатну приватизацію та реформу Держгеокадастру.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).

в