друкувати


В «Укрзалізниці» погодили договір про допуск приватного тяги

27 листопада 2020, 14:00

Правління АТ «Укрзалізниця» затвердив договір про допуск приватних локомотивів на залізницю. Далі компанія повинна підписати договір з першим учасником пілотного проекту. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Йдеться про пілотний проект з допуску приватного тяги на залізничних шляхах окремих маршрутів загального користування.

«Укрзалізниця» погодила договір про допуск приватних локомотивів до роботи на залізниці. І ми в очікуванні виходу перших приватних компаній на шляху УЗ. Розраховую, що договір буде укладено якомога швидше», – повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він також зазначив, що пілотний проект дозволить протестувати функціонування ринку залізничних перевезень в умовах роботи декількох залізничних перевізників.

Також це дозволить відпрацювати технічні і технологічні особливості реалізації доступу до залізничної інфраструктури і досліджувати ризики в організації безпеки руху при експлуатації приватних поїздів на залізничній мережі загального користування», – сказав міністр.

Першого учасника в пілотному проекті, «Українську локомотивобудівних компанію», оголосили в кінці серпня.

Відбір учасників для експериментального проекту триває. Шанси стати учасниками пілота по приватної тязі є ще у семи компаній.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що 13 компаній хочуть стати учасниками експерименту із запровадження приватної тяги.