друкувати


У Мінекономіки назвали пріоритетні напрями аграрної політики з міжнародними партнерами

29 жовтня 2020, 16:00

У пріоритеті аграрної політики України – створення потужного фермерського класу, який би постійно розвивався та мав доступ до фінансування. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Тарас Висоцький, повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК.

«Ми хочемо запровадити в Україні практику грантової підтримки фермерів, яка би базувалася на принципах, які діють в ЄС, з фокусом на дрібних виробників, на сфери, де створюється додана вартість, додаткові робочі місця. Ще один важливий блок – це підтримка с/г кооперації, її інституційного розвитку, тобто об’єднання фермерів з точки зору гарантування якості продукції, інтегрування в ланцюги постачань, надання доступу не тільки на ринки, а й у торгові мережі та на експорт», – зазначив заступник міністра.

Він додав, що в цьому напрямку важливим є постійне навчання і підвищення рівня обізнаності виробників про технології, інституційний розвиток і сучасні тенденції.

Йдеться про формування повноцінної системи дорадництва в Україні, яка буде функціонувати, доповнювати і підтримувати розвиток фермерства. Будуючи систему дорадництва, об’єднані територіальні громади стануть базовою ячейкою цієї системи», – наголосив Висоцький.

Нагадаємо, що для фермерів стартував набір на курс з управління зембанком "Земельні Котики".