друкувати


Рада не розгляне держбюджет до виборів, — Разумков

19 жовтня 2020, 13:30

Спікер Дмитро Разумков підтвердив, що Верховна Рада на засіданні 20 жовтня не зможе розглянути в першому читанні законопроєкт про держбюджет на 2021-й рік і закликав мобілізуватись для його доопрацювання. Про це він повідомив на засіданні Погоджувальної ради 19 жовтня

«В п’ятницю з технічних причин не відбулося засідання комітету і, згідно діючого законодавства, документ, який ми мали розглядати завтра, він не готовий. Ми не зможемо на пленарному засіданні його розглянути: народні депутати з ним ще не ознайомились, і комітет ще не прийняв відповідне рішення. Я впевнений що найближчим часом він буде підготовлений і після того як пройдуть вибори і ми, згідно з нашим графіком, повернемося до парламенту — з 3 листопада — ми зможемо розглянути цей законопроєкт», — зазначив він.

Спікер звернувся до всіх з проханням оперативно доопрацювати документ, щоб увійти в новий рік з нормальним бюджетом, щоб не було такого явища як «бюджетна ніч».

На думку Разумкова, практика «держбюджет під ялинку» повинна піти в історію.

Голова профільного комітету Данило Гетманцев підтвердив, що 20 жовтня бюджет не буде розглянуто в першому читанні.

Проєкт постанови про депутатські пропозиції і поправки до проєкту державного бюджету не рекомендовано профільним комітетом. Сподіваюся, незважаючи на це, ми зможемо розглянути проєкт до 1 грудня в цілому», — написав Гетманцев.

Нагадаємо, аграрний комітет ухвалив правки до законопроєкту про держбюджет 2021 зі збільшенням дотацій АПК до 8,4 млрд грн.