30 вересня 2020, 10:22, Торгівля

Україна відкриє ринок Мексики для курятини

Т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко провела відео-зустріч із представниками компетентного органу Мексиканських Сполучених Штатів щодо акредитації України для відкриття ринку Мексики для української курятини. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«Також було розглянуто можливості акредитації підприємств потенційних експортерів в умовах пандемії. Українська сторона відзначила важливість позитивного завершення перемовин щодо погодження форми міжнародного сертифіката на експорт сперми коней з України до Мексики. Зокрема, було обговорено питання щодо узгодження вимог експорту рептилій та дикої птиці до Мексики», – ідеться у повідомленні.

Ольга Шевченко відзначила, що таке посилення співпраці між компетентними органами і бізнес-спільнотами наших країн у подальшому створить сприятливі умови для бізнесу, а також прискорить процеси інтенсифікації торгівлі між Україною та Мексикою

За результатами зустрічі було узгоджено подальший алгоритм дій щодо прискорення процесів розвитку торгівлі між Україною та Мексикою.

Нагадаємо, що у І півріччі 2020 року експорт продукції м’ясної групи зменшився проти січня-червня 2019 року на 12,2 % — до $19 млн.

 

в