28 вересня 2020, 08:28, Рейдерство

Німецькі інвестори просять СБУ розібратися з рейдерством урожаю ТОВ «Капітал-Агроінвест»

ТОВ «Капітал-Агроінвест», інвесторами й кінцевими бенефіціарами якого є резиденти Німеччини, звернулися до голови Служби безпеки України Івана Баканова з проханням втрутитися в ситуацію заволодіння урожаєм цієї компанії рейдерами. Про це йдеться у відповідному листі інвесторів, повідомляють «Українські новини».   

Повідомляється, що 11 вересня цього року на частині цих земельних ділянок представники іншої юридичної особи, ТОВ «УБА-Агросвіт», протиправно до вересня зібрали весь урожай пшениці. Пізніше – привласнили соняшник ще на чотирнадцяти чужих земельних ділянках. Про цю нахабну крадіжку німецькі інвестори повідомили місцеву поліцію.

«Розуміючи, що прийшов час здійснити хоч якісь дії для охорони землі та врожаю, увечері 16 вересня ТОВ «Капітал-Агроінвест» звернулося до охоронної структури. Разом з охоронцями на наступний ранок виїхали на поле і побачили, що загарбники й надалі продовжують збирати урожай на земельних ділянках, які їм не належать. Поліцію довелося викликати знову», – йдеться у зверненні.

Повідомляється, що німецькі інвестори, зокрема, просять розібратися з незаконними діями співробітників СБУ. За їхніми словами, відразу на місці конфлікту з'явилися представники Служби безпеки України.

За словами представників ТОВ «Капітал-Агроінвест», на поле вони приїхали в одному автомобілі з рейдерами і вдалися до погроз не тільки законним орендарям, а й представникам поліції, які намагалися припинити протиправні дії зловмисників.

Де серед соняшнику й кукурудзи вони розгледіли загрозу національній безпеці, та чому встали на бік порушників закону, німецькі інвестори будуть чекати відповідь від голови СБУ Івана Баканова», – ідеться у листі.

Підприємці також не виключають звернення до суду.

Схоже, зараз саме час гаранту Конституції згадати ці слова й звернути увагу на ситуацію, що склалася в Баришівському районі Київської області та справді захистити іноземний бізнес», –  резюмують інвестори.

Як наголошується у зверненні, йдеться про ділянки, які розташовані на території Волошинівского і Селичівського старостинських округів Баришівської об'єднаної територіальної громади Київської області.

Нагадаємо, що щороку кількість рейдерських атак в Україні зростає, а до суду доходить менше 43% таких випадків. 

 

в