друкувати


Названо основні ризики реорганізації Держпродспоживслужби

25 вересня 2020, 09:30

Держпродспоживслужба була створена у 2016 році та є безпосередньо одним із ключових та ефективних механізмів, які забезпечують можливість експорту. Реорганізація цього органу, а саме пропозиція законопроєкту Кабміну, яким увесь контроль над СЕC передається у руки головного санітарного лікаря України та МОЗ, для багатьох країн, з якими процес експорту налагоджено, буде неочікуваним ускладненням. Про це у блозі на AgroPolit.com повідомила віце-президент СУП Владислава Магалецька-Рутицька.

«Просто уявіть собі, що ви приходите до стоматології видаляти зуб, вашого дантиста немає на місці, а замість нього бачити нову людину. Сідаючи у крісло, ви про всяк випадок питаєте: «Який у Вас довід роботи?» , на що отримуєте відповідь: «Величезний, тільки зуби я видаляв тваринам на фермі — і я точно справлюсь! Не хвилюйтесь!». Але, окрім жартів, міжнародні ветеринарні сертифікати необхідно буде по-новому розробляти та погоджувати з відповідними органами багатьох країн. Це призупинить експорт із України на 2-3 роки, що є критичним для економіки країни, особливо у період економічної кризи та епідемії COVID-19», — повідомила Владислава Магалецька-Рутицька.

Вона додала, що експортна продукція має розвиватися у напрямку розширення позицій товарів з доданою вартістю –  &this is the way to prosperity.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, реорганізація Держпродспоживслужби призупинить експорт з України на три роки.

Як бачить сектор і профільні експерти ситуацію щодо Держпродспоживслужби України, читайте у матеріалі AgroPolit.com — Держпродспоживслужба: рік без керівника та на порозі реорганізації.