друкувати


Заплановані перемовини між українською стороною та Китаєм щодо кредитного контракту ДПЗКУ

21 вересня 2020, 07:19

Українська сторона планує перемовини з Китаєм щодо кредиту ДПЗКУ. Про наміри спілкуватись з китайською делегацією восени 2020 року розповів в інтерв'ю Latifundist.com керівник ДПЗКУ Василь Коваленко

«Поки що нам заважає карантин. Однак на листопад уже запланований візит урядової делегації до Китаю, під час якої будуть обговорювати це питання. Зокрема, наш віце-прем'єр буде піднимати питання про зерновий проект під час зустрічі зі своїм колегою, віце-прем'єром Державної ради КНДР паном Лю Хе, який є співголово.комісії з китайської сторони. Якщо б ми не втратили 4 місяці від початку року, уже пройшли б цей етап», – розповів Коваленко.

Декларації аграрних політиків

Нагадаємо, у ДПЗКУ пояснили недоліки кредитного контракту з Китаєм, який накинув кабалу на компанію.

Також керуючий директор міжнародної банківської групи Rothschild у країнах СНГ Джованні Сальветті вважає, що необхідно реструктурувати китайський борг. 

«Реструктурувати борг ДПЗКУ перед Китаєм можливо, було б бажання. Китайці мають стратегічний інтерес до України, з ними можна домовлятися на хороший строк реструктуризації… Я думаю, що є проблема боргу, і з неї треба починати. А потім приватизація. Якщо ні, то приватизація буде неринковою приватизацією», — сказав Сальветті в інтерв'ю для AgroPolit.com.