друкувати


Олег Бахматюк відмовився від поруки НБУ

4 вересня 2020, 15:00

Власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк ініціював розірвання договору поруки з Національним банком України. Відповідне провадження у цій справі було зареєстровано в київському Господарському суді 25 серпня.

Йдеться про справу №910/12542/20, яке ініціював сам Бахматюк. У документі йдеться про те, що такі вимоги були обгрунтовані істотною зміною обставин, якими сторони керувалися станом на день укладення договору поручительств.

Угода була укладена раніше, у червні 2014 року. За попередніми даними, мова може йти про рефінансування НБУ на 2 млрд грн.

Ззасідання в стінах Господарського суду має відбутися 1 жовтня.

Нагадаємо, Олег Бахматюк звернувся до послів «Великої сімки» із заявою про незаконні утиски прав і свобод з боку керівництва НАБУ в корисливих інтересах з метою отримання контролю над однією з найбільших аграрних компаній України.   22 листопада 2019 року Олега Бахматюка в Україні оголосили в розшук.  Власника компанії Ukrlandfarming звинуватили у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ. Сам Бахматюк заявив, що справа проти нього політично вмотивована і «замовлена» особисто екс-головою Офісу президента Андрієм Богданом.