друкувати


Уряд призначив нових заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

24 липня 2020, 13:00

22 липня на черговому засіданні Уряд ухвалив кадрові рішення в Мінекономіки, призначивши: Юлію Свириденко – першим заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Ірину Новікову – заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Відповідні рішення вже опубліковані на КМУ . 

До нового призначення Юлія Свириденко обіймала посаду заступниці Міністра в Мінекономіки. В її обов'язки входило формування та реалізація державної політики у сфері праці та зайнятості населення, а також в сфері  промислової та цінової політики. Має вищу економічну освіту та великий управлінський досвід. До міністерства займала керівні посади в Чернігівській обласній адміністрації.

Ірина Новікова до призначення очолювала Департамент інвестицій у міністерстві. Діяльність департаменту спрямована на формування та реалізацію державної інвестиційної політики, розвиток державно-приватного партнерства та індустріальних парків. Ірина Новікова має вищу юридичну освіту, є досвідченим фахівцем у сфері інвестиційної діяльності. Останні 9 років працювала в Мінекономіки у цій галузі.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський розраховує, що максимум у вересні в Україні з’явиться аграрне міністерство та буде призначено міністра.