друкувати


За оптимістичними розрахунками, відновлення Мінагрополітики займе рік-півтора, — заява

17 липня 2020, 08:20

На тлі «кастрованого» ринку землі та популізму у владі, пост міністра аграрної політики – посада камікадзе. Про це на зерновій конференції Grain Ukraine 2020. Limited Edition заявив колишній очільник МЕРТу Тимофій Милованов, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

«Рішення про відновлення Мінагрополітики вже у вересні 2020 року є, але потрібно дочекатися його реалізації. Адже одне – це розпустити стару структуру, вибрати звідти найкращих і перевести на роботу до Міністерства економічного розвитку в окремі підрозділи, і друге – це просто всіх розігнати. Щоб відновити таку структуру, потрібного заново створювати відділи та й питання постає – хто туди піде працювати, в умовах турбулентності та низьких зарплат? Я думаю, що виникне проблема з наймом фахових кадрів. От і виходить, що на тлі «кастрованого» ринку землі й популізму у владі, пост міністра аграрної політики – посада камікадзе», — зазначив він.

Тимофій Милованов додав, що тому, хто прийде на посаду аграрного міністра, потрібно буде відповідати за реформи, які потрібно доробити, а ресурсів та кадрів для цього немає.

Бюджет на міністерство з'явиться лише з наступного року, а потрібно буде вже зараз провести 300 конкурсів. Тож, за оптимістичними розрахунками, відновлення міністерства займе рік-півтора», — підсумував він.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розраховує, що максимум у вересні в Україні з’явиться аграрне міністерство та буде призначено міністра.