6 липня 2020, 16:00, Логістика/Техніка

«Укрзалізниця» у 2 рази збільшила обсяги контейнерних перевезень, – Мінінфраструктури

За січень-травень 2020 року АТ «Укрзалізниця» перевезла по території України у складі контейнерних поїздів 109 440 ДФЕ (контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті), що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«За підсумками 5 місяців 2020 року територією України у складі контейнерних поїздів було перевезено 109 440 ДФЕ (контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті). Це вдвічі більше, ніж було перевезено вантажів у січні-травні минулого року, і 60% від усього об’єму контейнерів, що були перевезені територією України різними видами транспорту», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що для забезпечення зростання обсягів контейнерних перевезень Міністерство інфраструктури вже активно працює над запровадженням міжнародної електронної товарно-транспортної накладної та створенням цифрових транспортних коридорів. Це дозволить спростити документообіг під час перевезень та знизити фінансове навантаження на логістику.

Перевезення вантажів за електронною міжнародною накладною – це підвищення конкурентоспроможності українських перевізників. Крім цього, це дозволить підвищити безпеку міжнародних перевезень та реалізувати транспортний потенціал України, – зауважив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Нагадаємо, що АТ «Укрзалізниця» вирішила продовжити приймання липневих замовлень на перевезення за довгостроковими контрактами. Мінімальний обсяг замовлення становить 200 вагонів.

в